Go to content Go to navigation Go to search

Recensies van 'AllesOpAuteur' · 5542 dagen geleden by Ad van den Ende

Cameroon with Egbert *** Voettocht met paard door landelijk Kameroen.

Full Tilt *** Fietstocht naar Delhi. Enthousiaste verslagen over Afghanistan en Pakistan, verder weinig opmerkelijk.

In Ethiopia with a mule *** Voettocht door de Ethiopische bergen, waar de auteur niet overal even hartelijk wordt begroet.

On a shoestring to Coorg *** Over het verblijf van de auteur in Zuid-India, samen met haar dochtertje. Dat laatste opent veel deuren. Net als in veel van haar andere boeken ontbreekt ook hier de noodzaak van het geheel een beetje.

One foot in Laos *** Laos zoals Dervla Murphy het beschrijft lijkt een beetje op Myanmar: illegale hout- en opiumhandel, beperkte vrijheden voor de inwoners. Beslist geen paradijs dus. Het boek draaft af en toe een beetje te veel door, maar geeft toch wel wat nieuwe inzichten.

South from the Limpopo ** Fietstocht(en) door diverse provincies in Zuid-Afrika
The Ukimwi Road *** Fietstocht van Kenia naar Zimbabwe, in het teken van de aids-epidemie in die regio.

Tibetan foothold *** Dervla Murphy beschrijft in dit boek haar ervaringen als vrijwilligster in een Tibetaans vluchtelingenkamp in Noord-India. Hoewel ze zeker niet blind is voor de ellende om haar heen en de politieke spelletjes, raakt ze niet uitgepraat over de schattige Tibetaanse kindjes. Ze is gewoon verliefd op Tibetanen, jong of oud, zo blijkt in het verloop van het boek. Wat moet de lezer daar mee? De verslagen uit een dergelijk kamp begin jaren 60 zijn toch wel opvallend genoeg om interessant te blijven. Aan het eind van het boek stapt ze weer op de fiets, rijdt ze stoicijns een aantal bergpassen over en komt ze in de meest afgelegen streken. Zo kennen we haar weer.

Where the Indus is young *** Vrij spectaculaire trektocht van de auteur en haar dochter door het ruige Baltistan in de winter.

Terug

reageer